Uncategorized

Oman alan uutiset

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tutkimus-kylmasailytys-vahentaa-tuoreen-raakamaidon-bakteeriston-monimuotoisuutta/717303/ 15.2.2016

Raakamaidon aktiivisen bakteeriston monimuotoisuus vähenee kylmäsäilytyksessä murto-osan. Raakamaidon säilyttäminen kylmässä estää useimpien bakteereiden kasvun, mutta tietyt maidon laatua heikentävät pilaajabakteerit ottavat pääroolin nopeasti. Raakamaito pysyy paremmin tuoreen kaltaisena, kun kylmäsäilytykseen yhdistetään maitoastian ilmatilaan syötettävä typpikaasuvirtaus.

Sain hyvää tietoa tästä uutisesta, sillä nyt tiedän että miten saa laadultaan parastaan maitoa tilattua, tarkistamalla onko se kylmäsäilytetty.

http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/k-ruokakaupat-alentavat-2-000-tuotteen-hintoja/717759/ 15.2.2016

Keskon mukaan K-ruokakaupat alentavat noin 2000 tuotteen hintoja: K-citymarketeissa 2000 tuotteen hinnat alenevat, K-supermarketeissa alennukset koskevat noin 1350 tuotetta, ja K-marketeissa noin 550:tä tuotetta. Kesko kertoo, että päivittäistavarakaupan tuotteiden ostohinnat muuttuvat säännöllisesti, koska raaka-aineiden hintoihin vaikuttavat raaka-aineen saatavuus, sadon onnistuminen ja eri maiden valuutta kurssimuutokset. Raaka-aineita ostetaan suurissa erissä ja pitkäaikaisilla ostosopimuksilla. Kilpaileva S-ryhmä toteutti vuosi sitten suurta huomiota halpuus-kampanjan.

Hyvä uutinen, sillä ruoka-aineiden halpuutus liittyy alani budjettiin. Todella hyvä uutinen

http://www.iltalehti.fi/pippuri/2016021521120682_ah.shtml 15.2.2016

  1. Sinulla ei ole suunnitelmaa: ruuanlaiton kulku kannattaa suunnitella
  2. Veitset ovat tylsiä: Oikean kokin tunnistaa hänen veitsistään. Pilkkominen ja leikkaaminen sujuu vaivattomasti terävällä veitsellä
  3. Pihistelet suolassa: esim. Pastan keitin vesi tarvitsee suolansa, sillä suolaton paska ei maistu miltään
  4. Et maistele, kun kokkaat: Eipä taida olla ainuttakaan ammattikokkia, joka ei maistele ruokaansa samalla, kun sitä valmistaa. Sama on suositeltavaa kotikokeillekkin
  5. Muokkaat reseptiä: tämä moka on suurin silloin, kun leivot. Leipominen on tiedettä, joten silloin et saa olla liian luova.

Hyvä uutinen, sillä tässä annetaan hyviä neuvoja ruuanvalmistuksessa. Tämän avulla moni oppii tekemään hyvää ruokaa keittiössä turvallisesti.

 

 

 

Mainokset
Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s